Először az epres szószt készítjük el. Az epret és a kristálycukrot egy edénybe tesszük. Kis lángon, folyamatos keverés mellett kb. 10-15 perc alatt darabos szószt főzünk belőle. Vigyázzunk, mert könnyen leég! A kész szószt elosztjuk a poharak aljába, minden pohárba tegyünk egy púpos ek-nyit. A Panna Cotta-hoz félbevágjuk a vaníliarudat, kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a héjat is beletesszük egy fazékba az összes tejjel és a tejszínnel. A kristálycukrot alaposan összekeverjük a zselatinporral egy kis tálban. A tejes alapot alacsony hőmérsékleten felforraljuk, ha felforrt, vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük bele a zselatinos cukrot. Keverjük legalább 5 percig, míg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. Egy finom szűrőn keresztül az eperszószra, a poharakba szűrjük a tejpudingot. Ha megvan, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk 6 óráig pihenni, mert csak a hűtőben fog megkeményedni.