Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, rakunk hozzá egy csipetnyi lisztet, belerakjuk a cukrot, és felfuttajuk az élesztőt. Addig hozzákeverjük a liszthez a sót és belekeverjük a vajat. Ha felfutott az élesztő, összekeverjük, belerakjuk a vajat, és egy dagasztógép segítségével 4-5 percig egynemű tésztát gyúrunk, lefedjük, 40 percig meleg helyen pihentetjük. Ha megnőtt, kirakjuk egy lisztezett felületre, átdolgozzuk, és ebből 10-12 egyforma adagot mérünk ki egy mérleg segítségével. Kb. 6 dkg-os gombócokat formázunk először, majd nedves ruhával letakarjuk, 20 percig pihentetjük, és utána megadjuk neki a végső, picit hosszúkás cipóformát. Hagyjuk 20 percig pihenni, majd egy szódabikarbónás sós vízben megforgatjuk 30 másodpercig. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük 180 °C-os sütőben.