Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Oroszkrém torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
140.00 g cukor
0.50 db narancs reszelt héja
0.50 db citrom reszelt héja
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
3.00 db tojás sárgája
50.00 g vaj
50.00 g keményítő
170.00 g cukor
230.00 ml tej
140.00 g liszt
0.50 db narancs reszelt héja
0.50 db citrom reszelt héja
90.00 g olvasztott vaj
4.00 db tojás
7.00 db tojás sárgája

Oroszkrém torta

Konyha:
  • 90 perc
  • Személyek 12
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Piskóta A piskótához 140 g cukrot 7 db tojássárgájával és az egész tojással folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük (max. 85°C), majd kihűlésig kemény habbá verjük. A tojáshabba óvatosan belekeverjük a 90 g olvasztott vajat és a citrushéjak felét, végül beleforgatjuk a lisztet. A bekevert masszát előkészített tortakarikába töltjük, majd előmelegített sütőben 160°C-on 45 perc alatt készre sütünk. A krémhez egy kevés tejben feloldjuk a keményítőt és a 3 db tojássárgáját. A többi alapanyagot felforraljuk a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a keményítős résszel. Még melegen turmixoljuk simára. Torta betöltése A kihűlt piskótát vágjuk három részre. A kihűlt krémalapot keverjük el egy kevés rummal (ízlés szerint), majd lazítsuk fel 300 g felvert tejszínhabbal és fixáljuk három lapzselatinnal. A bekevert krémet töltsük a tortalapok közé, ízlés szerint szórjunk bele friss gyümölcsöt. A piskótalapokat kevés rummal meglocsolhatjuk. Hűtőben egy éjszakát dermesszük. Díszítsük kevés tejszínhabbal, friss gyümölccsel. Ha esetleg szárazabbra sikerül a piskótánk, akkor töltés közben a lapokat kenjük meg egy kevés cukorsziruppal, amelybe ízlés szerint rumot is adagolhatunk. A cukorsziruphoz 200 g cukrot és 80 ml vizet forraljunk össze. Pikánsabbá tehetjük, ha pár szelet citromot, narancsot is beleforralunk.

miele01

previous
Garnélás tészta
next
Barackos pite
previous
Garnélás tészta
next
Barackos pite

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.