Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Nyitott diós kalács

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
50.00 g élesztő
50.00 g porcukor
2.00 dl tej
500.00 g finomliszt
4.00 db tojássárgája
20.00 g vaníliás cukor
1.00 csipet
1.00 db citrom reszelt héja
120.00 g margarin
120.00 g vaj
50.00 g mazsola
50.00 g cukrozott narancshéj
1.00 dl tej
80.00 g kristálycukor
20.00 g vaníliás cukor
30.00 g margarin
30.00 g vaj
150.00 g darált dió
2.00 ek zsemlemorzsa
1.00 kk őrölt fahéj
2.00 ek citromlé
4.00 ek porcukor

Nyitott diós kalács

Konyha:
  • 120 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Az élesztőt 1 kk cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, és hozzáadjuk az élesztős tejet, egy kevés lisztet keverünk hozzá, letakarjuk és 10 percig kelesztjük. Közben a maradék tejet elkeverjük a tojássárgájákkal, a maradék cukorral, vaníliás cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal és a felolvasztott langyos margarinnal. 2-3 részletben a liszthez adjuk , hólyagosra kidolgozzuk, konyharuhával letakarjuk, és körülbelül 40 perc alatt kétszeresére kelesztjük. A töltelékhez forró vízzel leöblítjük a mazsolát, szárazra törölgetjük, meglocsoljuk a rummal. A cukrozott narancshéjat apróra vágjuk. Felforraljuk a tejet a kristálycukorral, vaníliás cukorral, margarinnal. Beleszórjuk a diót és a zsemlemorzsát, majd 2 percig főzzük. Levesszük a tűzről és elkeverjük a fahéjjal, cukrozott narancshéjjal és a rumos mazsolával, majd hagyjuk kihűlni. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát lisztezett munkalapon téglalap formára nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és a tepsibe tesszük. Hosszanti irányban a közepén kettévágjuk, és a két fél tekercset óvatosan úgy tekerjük, hogy a vágott fele legyen felül. Letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük. Előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Eközben a mázhoz a citromlét és a porcukrot sűrű péppé keverjük. Kivesszük a tekercset a sütőből és megkenjük a mázzal, majd hagyjuk kihűlni.

miele01

previous
Lasagne karalábéval és mángolddal
next
Máglyarakás zilatortaformában
previous
Lasagne karalábéval és mángolddal
next
Máglyarakás zilatortaformában

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here