Az élesztőt 1 kk cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, és hozzáadjuk az élesztős tejet, egy kevés lisztet keverünk hozzá, letakarjuk és 10 percig kelesztjük. Közben a maradék tejet elkeverjük a tojássárgájákkal, a maradék cukorral, vaníliás cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal és a felolvasztott langyos margarinnal. 2-3 részletben a liszthez adjuk , hólyagosra kidolgozzuk, konyharuhával letakarjuk, és körülbelül 40 perc alatt kétszeresére kelesztjük. A töltelékhez forró vízzel leöblítjük a mazsolát, szárazra törölgetjük, meglocsoljuk a rummal. A cukrozott narancshéjat apróra vágjuk. Felforraljuk a tejet a kristálycukorral, vaníliás cukorral, margarinnal. Beleszórjuk a diót és a zsemlemorzsát, majd 2 percig főzzük. Levesszük a tűzről és elkeverjük a fahéjjal, cukrozott narancshéjjal és a rumos mazsolával, majd hagyjuk kihűlni. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát lisztezett munkalapon téglalap formára nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és a tepsibe tesszük. Hosszanti irányban a közepén kettévágjuk, és a két fél tekercset óvatosan úgy tekerjük, hogy a vágott fele legyen felül. Letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük. Előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Eközben a mázhoz a citromlét és a porcukrot sűrű péppé keverjük. Kivesszük a tekercset a sütőből és megkenjük a mázzal, majd hagyjuk kihűlni.