A padlizsánt megmossuk, a szárvégeket levágjuk, vékonyan meghámozzuk, 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. Egy órára erősen besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja. A paradicsomot megmossuk, domború felén keresztirányban bevágjuk a héját. 1-2 percre forró vízbe merítjük, majd azonnal hideg vízbe, így könnyedén lehánthatjuk a héját. Három paradicsomot felkarikázunk, a maradékot felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. Felforrósítunk 1 ek olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a darált húst, és 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön, 10 percig fedő nélkül főzzük. A padlizsánszeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. Forró olajban kisütjük, papírkendőre szedve felitatjuk róluk a zsiradékot. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Kiolajozunk egy nem túl nagy tűzálló tálat, az aljára helyezzük a padlizsán felét, rásimítjuk a paradicsomos ragut, aztán a maradék padlizsánt, és végül ráfektetjük a 3 felkarikázott paradicsomot. A tejszínben elkeverjük a tojásokat, belereszeljük a juhsajtot, és a rakott zöldségeket meglocsoljuk vele. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és a forró sütőben pirosra sütjük.