Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Mogyorós csokitorta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
2.00 db tojásfehérje
70.00 g kristálycukor
70.00 g porcukor
50.00 g pörkölt mogyoró
150.00 g mogyorós csokoládé
1.00 dl Tejszín
ribizli

Mogyorós csokitorta

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Az apróra zúzott mogyorót tegyük egy tálba. A tojásfehérjét és a tejszínhabot verjük fel, majd a felénél adjuk hozzá mindkét cukrot és habosítsuk tovább, addig, amíg nem lesz fényes és kemény. Azt a habot, amit kaptunk tegyük egy tepsire úgy, hogy 3 db kb. 18 cm ármérőjű kör legyen belőle. Ehhez célszerű habzsákba tenni és körkörösen, spirál alakban megcsinálni a formát. Ha kész, tegyük be az előmelegített sütőbe, 90 °C-ra, és süssük addig, amíg szilárd állagú nem lesz. Ne süljön túl, tehát maradjon még fehér – az ehhez szükséges idő kb. 2 óra. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, és adjunk hozzá egy kis tejszínt, hogy krémes legyen. A megsült habcsók sütik közé tegyük a csokikrémet, és így tovább úgy, hogy a tetejére még maradjon csokikrém. Arra szórjuk rá a mogyorót és a ribizlit. Díszíthetjük mentalevéllel is.

miele01

previous
Franciakrémes-torta
next
Sókéregben sütött hal sült paprikasalátával
previous
Franciakrémes-torta
next
Sókéregben sütött hal sült paprikasalátával

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.