Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Mézeskalács

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
25.00 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1.00 db tojás
5.00 dkg xilit
5.00 dkg nád porcukor
10.00 dkg méz
2.00 dkg olvasztott vaj
1.00 ek tejföl
5.00 tk szódabikarbóna
1.00 kk őrölt fahéj
1.00 kk őrölt szegfűszeg
0.50 kk őrölt gyömbér
1.00 csipet őrölt szerecsendió

Mézeskalács

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 12
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Mézeskalács recept

A tojásokat a porcukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a mézet, az olvadt vajat, és keverjük simára. A fűszereket szórjuk a lisztre, arra a szódabikarbónát, és adjuk hozzá a nedves keveréket, majd alaposan keverjük össze. Ekkor ragacsos, nyúlós, nagyon lágy a tészta, de ezzel nincsen semmi baj – majd tegyük be a hűtőbe 1 órára pihenni. Ha letelt a pihentetés ideje, gyúrjuk át a tésztát, majd enyhén lisztes alapon nyújtsuk 3-5 mm vékonyra.

Mézeskalács sütése

Gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat), vajazzuk ki a tepsit, és vegyük ki a sütőrácsot. Tetszőleges formájú süteménykiszúróval formázzuk a mintákat, és helyezzük a tepsire, egymástól 1 cm távolságra. 180 °C-on süssük 10-12 percig, és a tepsin hagyjuk kihűlni, ha teljesen kihűlt, lehet dekorálni.

Mézeskalács ízesítése

Tippek: Lehet még változtatni a fűszereket ízlés szerint. Ha nem egyszerre formázzuk meg a teljes tészta mennyiséget, akkor felhasználásig tartsuk hűtőben.

Ha a tésztából félgömböket formázunk, akkor készíthetünk (akár aszalt gyümölcsökkel töltött vagy csokoládéba mártott) mézes puszedlit is, ekkor a sütési idő kicsit hosszabb, kb. 13-15 perc.

miele01

previous
Doveri nyelvhal, papír batyuban párolva
next
Tepertős pogácsa
previous
Doveri nyelvhal, papír batyuban párolva
next
Tepertős pogácsa

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here