Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Medvehagymás tortellini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
330.00 g liszt
4.00 db tojás
1.00 tk
2.00 gerezd fokhagyma
10.00 dkg dió
4.00 ek olívaolaj
3.00 ek zsemlemorzsa
4.00 ek juhsajt
25.00 dkg joghurt
medvehagyma
ricotta
bors

Medvehagymás tortellini

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Legelőször készítsük el a tésztaalapot úgy két órával a felhasználás előtt. Ne hazai lisztet használjunk, mert nem elég jó a minősége a tésztanyújtáshoz. A Culinarisban találtam ezt a Barilla lisztet. A főtt tésztához megfelelő lisztekről külön rész szólt a tanfolyamon, de sajnos az erre vonatkozó jegyzeteim olyan zavarosak lettek, hogy nem tudok most szakértői kiselőadást rögtönözni a témában, én egy Farina di grano tenero tipo típust használtam. Kimérjük a lisztet, hozzákeverünk egy tk sót, a konyhapulton tölcsért képezünk belőle, majd beleütünk négy tojást, villával felverjük. Apránként keverjük a lisztet a tojáshoz, közben a másik kezünkkel őrizzük, nehogy a tojás kiszaladjon. Ez az elmélet, a gyakorlatban azonnal kiszaladhat a tojás, én meg hangosan kiabálva próbáltam kordában tartani a kiszámíthatatlan, nyálkás masszát. Mindegy, a lisztet a közepébe toljuk, és összegyúrjuk. Ez az a pont, amikor csak egy ragacsos masszánk van, és hiába gyúrjuk, gyúrjuk, biztosnak tűnik, hogy sosem lesz olyan szép sima sárga gombóc, mint a fotón. Ez teljesen normális, egyszer csak hipphopp előáll a gombóc, magunk sem tudjuk hogyan, de ott van. Csomagoljuk folpakba, és tegyük be a hűtőbe. Pihenésképp csináljuk meg a tölteléket: felaprítjuk a medvehagymát, és némi só, bors és reszelt juhsajt társaságában összekeverjük 25 dkg ricottával. Betesszük a hűtőbe legalább fél órára pihenni. Készítsük el a mártást is, a salsa di nocit. A diót, fokhagymát és friss zsemlemorzsát mozsárba tesszük, összedolgozzuk, majd hozzáöntjük az olívaolajat. Hozzákeverünk reszelt sajtot, joghurtot, és sóval, borssal fűszerezzük. A tésztát kivesszük, a liszttel meghintett pultra helyezzük, és elővesszük a nyújtófát. A tésztát technikásan vékonyra nyújtjuk, majd ötujjnyi oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk, a vágáshoz használhatunk pizzavágót. A négyzetekbe egy-egy adag tölteléket helyezünk, majd két átlós sarkát összecsípve formára hajtogatjuk. A kész tortelliniket 6 percig zubogó vízben főzzük, olajat ne tegyünk a vízhez, mert bevonatot képez rajta. Ha kifőtt, tányérra szedjük.

miele01

previous
Petrezselymes rakott csülök
next
Epres palacsinta
previous
Petrezselymes rakott csülök
next
Epres palacsinta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here