Készítsük el a tésztaalapot, legalább két órával a felhasználás előtt. Egy tálban vagy az asztalon a lisztet elkeverjük a tojással, és gyúrunk egy egynemű tésztát. Célszerű olasz lisztet használni, más az őrlési finomsága. A filmben nullás liszt szerepel. Mikor összeállt a tésztánk, berakjuk egy hútőbe pihenni 1-2 órára, egy zacskóba becsomagolva. Csináljuk meg a tölteléket! A ricottához hozzárakjuk a kecskesajtot, egy kevéske sót és borsot. A megmosott medvehagymát apróra összedaraboljuk, s összekeverjük a hozzávalókat. Ameddig a tészta pihen, a tölteléket is hűtőbe rakjuk. Készítsük el a mártást! Ehhez a hámozott mandulát belerakjuk egy turmixgépbe vagy mozsárba. Rakunk hozzá pár gerezd fokhagymát, egy kevéske sót, borsot, 2-3 ek olívaolajat, 3-4 ek joghurtot és egy kis zsemlemorzsát, amit jó alaposan összekeverünk, s egy sűrű krém lesz belőle. A tésztát kéz vagy gép segítségével kinyújtjuk. Hagyjuk egy kicsit száradni, négyzeteket vágunk, és megtöltjük a töltelékekkel. (A videón látható részletesen.) Az előkészített raviolikat gőzpárolóban készítjük el 100 °C-on 6 perc alatt. Ha kész, tálalhatjuk.