Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Medvehagymás pogácsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
250.00 g finomliszt
250.00 g rétesliszt
120.00 g medvehagyma
100.00 ml tej
35.00 g élesztő
1.00 tk kristálycukor
100.00 g vaj
100.00 ml tejföl
13.00 g
1.00 db tojás
1.00 db tojás
trappista sajt

Medvehagymás pogácsa

Konyha:
  • 45 perc
  • Személyek 4
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share

A megmosott medvehagymát vágjuk apróra, és az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben. A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojást és a tejfölt. Ehhez a lisztes keverékhez öntsük a felfuttatott élesztőt, keverjük az egészet össze. Dolgozzuk a tésztába a feldarabolt medvehagymát, majd alaposan dagasszuk meg. Meleg helyen kelesszük 30 percen keresztül, majd lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra a tésztánkat. Kisebb méretű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki kb. 4-5 cm átmérőjű pogácsákat. Helyezzük kivajazott tepsire, egymáshoz ne túl közel, hogy sütés közben még tudjanak kelni egy kicsit. A tojást keverjük el, majd ezzel a keverékkel kenjük meg a pogácsák tetejét, és szórjuk meg reszelt sajttal. Pihentessük még 15 percet, majd előmelegített sütőben, 190 °C-on süssük kb. 20-25 percig, vagy míg a pogácsák teteje szép aranyszínű nem lesz.

miele01

previous
Töltött gombás borda
next
Rákóczi túrótorta
previous
Töltött gombás borda
next
Rákóczi túrótorta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here