A megmosott medvehagymát vágjuk apróra, és az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben. A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojást és a tejfölt. Ehhez a lisztes keverékhez öntsük a felfuttatott élesztőt, keverjük az egészet össze. Dolgozzuk a tésztába a feldarabolt medvehagymát, majd alaposan dagasszuk meg. Meleg helyen kelesszük 30 percen keresztül, majd lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra a tésztánkat. Kisebb méretű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki kb. 4-5 cm átmérőjű pogácsákat. Helyezzük kivajazott tepsire, egymáshoz ne túl közel, hogy sütés közben még tudjanak kelni egy kicsit. A tojást keverjük el, majd ezzel a keverékkel kenjük meg a pogácsák tetejét, és szórjuk meg reszelt sajttal. Pihentessük még 15 percet, majd előmelegített sütőben, 190 °C-on süssük kb. 20-25 percig, vagy míg a pogácsák teteje szép aranyszínű nem lesz.