A felhasználás előtt az útmutatót követve vegyük elő a leveles tésztát a hűtőből. Gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a tepsit. Nyújtsuk ki a tésztát, jelen esetben csak egy irányba, téglalapszerűen 3-4 mm vastagságúra, és osszuk el annyi egyenlő téglalapra, ahány ízt szeretnénk. Verjük fel a tojást csipet sóval. Szórjuk meg morzsával a közelebb eső és a középső részt, majd kenjük meg tojással a felső élt. Kockázzuk apróra a sajtot, a paradicsomot, karikázzuk az olajbogyót, fűszerezzük, és keverjük össze alaposan úgy, hogy a tojással megkent rész ismét alul legyen. Nyomjuk össze a két véget, kenjük meg a felületét tojással, szórjuk meg tetszőlegesen maggal, és egy darabban tegyük a sütőre. Süssük a rétest aranybarnára 180 °C-on 20-25 perc alatt.