Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Mazsolás-mandulás kuglóf

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
300.00 g finomliszt
200.00 g rétesliszt
40.00 g élesztő
125.00 g cukor
375.00 g vaj
125.00 ml langyos tej
5.00 db tojás
1.00 db citrom reszelt héja
50.00 g mazsola
50.00 g mandula
1.00 csipet
zsemlemorzsa

Mazsolás-mandulás kuglóf

Konyha:
  • 120 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Az élesztőt a tej felével és egy tk cukorral felfuttatjuk. Miután összekevertük az élesztőt a cukorral és a tejjel, szórjunk kevés lisztet a tetejére. Kis lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejet. A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojásokat, a reszelt citrom héját. Ha a tej-vaj keverék kézmelegre hűlt, a felfutott élesztővel együtt hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd a végén a mazsolát és a mandulát is. A kuglófformát jól kivajazzuk, a formába zsemlemorzsát szórunk, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne, óvatosan elegyengetjük, és fél órát kelni hagyjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a rácsot az alsó részre toljuk. A szépen megkelt és feljött kuglófot 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Formából pár perc pihentetés után óvatosan kiborítjuk egy rácsra.

miele01

previous
Isler
next
Kocsonya
previous
Isler
next
Kocsonya

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.