A libát mossuk meg, majd töröljük szárazra. Fűszerezzük meg, és mellével lefelé fordítva fektessük egy megfelelő méretű sütőtálba, s kezdjük el sütni. Mintegy 60 perc múlva fordítsuk meg, locsoljuk meg zsiradékkal. Ezután a libát fedő nélkül süssük tovább, 30 percenként locsoljuk meg egy kevés forró vízzel, az esetlegesen kisült zsírt távolítsuk el. A pecsenyelevet vízzel, tejszínnel vagy tejföllel öntsük fel, sűrítsük étkezési keményítővel és ízesítsük. Húsmaghőmérő tű alkalmazásakor a belső hőmérséklet 85°C legyen. Sütési mód: Sütőautomatika Hőfok: 160-180 °C Sütési hely: Alulról az első Sütési idő: 150-180 perc Sütési mód: Felső/alsó hő Hőfok: 190-210 °C Sütési hely: Alulról az első Sütési idő: 150-180 perc