Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Mandulás csokoládétorta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
20.00 g kukoricaliszt
20.00 g kakaópor
200.00 g 70%-os étcsokoládé
150.00 g őrölt mandula
6.00 db tojás
100.00 g cukor
100.00 g
400.00 g olvasztott vaj
1.00 db sütőpapír
60.00 g habtejszín
60.00 g vaníliarúd
65.00 g 34%-os tejcsokoládé
200.00 g 70%-os étcsokoládé
1.00 ek cukor
60%-os étcsokoládé
mogyoróolaj

Mandulás csokoládétorta

Konyha:
  • 70 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe, és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.Keverjük össze a kakaót, a kukoricalisztet, a csokoládét és a mandulát egy tálban.Gőz felett 5-6 percen keresztül verjük fel a tojást cukorral és egy csipet sóval, míg habos lesz.Forgassuk bele először a vajat, majd a kakaós keveréket.Töltsük a tésztát a tepsibe, egy habkártya segítségével oszlassuk el simára.Süssük 18-20 percen keresztül.Borítsuk a megsült tésztát egy papírkendőre, távolítsuk el a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.A töltelékhez alacsony fokozaton lassan melegítsük fel a tejszínt a felvágott vaníliarúddal. Takarjuk le, és vegyük le a tűzről 10 percre.Egy tálba aprítsuk bele a csokoládét.Vegyük ki a vaníliarudat a tejszínből, öntsük rá a csokoládéra, és kevergessük, míg elolvad. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük éjszakára a hűtőbe.A bevonathoz 140 ml vízben forraljuk fel a cukrot, majd hagyjuk visszahűlni 70 °C-ra.Turmixgépben daraboljuk fel a csokoládét egészen apróra, majd gőz fölött olvasszuk fel egy edényben.Öntsük az olvadt csokoládét és az olajat a cukorszirupba, alaposan keverjük össze a közepétől a széle felé haladva, majd hagyjuk kicsit kihűlni.Verjük fel a vaníliás tölteléket egy botmixerrel.A kihűlt tésztát vágjuk két egyforma négyzetre.Az egyiket kenjük be a vaníliás-csokoládés krémmel, majd a másik felét tegyük a tetejére. Finoman nyomkodjuk rá.A langyos bevonót egyenletesen kenjük a torta tetejére. Díszítsük a szélét manduladarabokkal.Tegyük az elkészült tortát pár órára a hűtőbe.

miele01

previous
Tökmag ropogós
next
Keleti lazacfilé zöld spárgával
previous
Tökmag ropogós
next
Keleti lazacfilé zöld spárgával

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here