Malac előkészületei: A megvásárolt karajt először jól megmossuk, majd éles késsel vízszintesen és függőlegesen is beirdaljuk a bőrt. Függőlegesen az irdalásoknál ejtett bemetszésnél szeletekre vágjuk a karajt, egészen a csontig. A megtisztított fokhagymákat mérettől függően hosszában két vagy három darabra vágjuk, és megtűzdeljük vele a szeleteket. Ehhez egy hegyes kést a hússzeletbe szúrunk olyan szögben, hogy a hús másik oldalát ne szúrjuk át, az így kapott lyukba tegyük bele a fokhagymát, szeletenként két tűzdelést érdemes készíteni. Felkarikázzuk a vöröshagymát, és a hússzeletek közé tesszük, majd a szeletek között és a bőrt is megszórjuk fűszerekkel. A befűszerezett, megtűzdelt karajt olyan edénybe teszem, amiben olajjal annyira fel lehet önteni, hogy az ellepje. Mellétesszük a megmaradt fokhagymákat és hagymakarikákat, babérlevelet és borókabogyót, majd alufóliával vagy fedővel lefedjük és hidegre tesszük. Malac elkészítése: Begyújtjuk a sütőt 180-190 °C-ra. A malacot tegyük át egy magasabb falú tepsibe, öntsünk mellé egy kicsit a fűszeres olajból (1-2 dl) és egy pohár sört (2 dl), majd alufóliával fedjük le. Fólia alatt puhára sütjük a húst – a sütési idő a hús méretétől függ, de nagyjából 40-50 perccel számolhatunk. Eltávolítjuk az alufóliát, és sörös mézzel megkenjük a bőrt