A malacpofa mindkét oldalát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Megsózzuk őket, megborsozzuk. Áttesszük egy másik edénybe, öntünk hozzá kis folyadékot, majd fedővel elkezdjük párolni. Kb. 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. Előkészítjük a zöldségeket, és azokat is hozzárakjuk: sárgarépát, zellerszárat, fűszernövényeket. Amikor jó puhára megfőtt a malacpofa, kivesszük belőle, és a benne lévő zöldségekkel a mártást jó alaposan visszasűrítjük és pürésítjük. Tálaláskor pirított cukkinit fogunk hozzárakni. Elkészült a malacpofa, csipesszel kivesszük a tálból. A fűszer szálait szedjük ki. A visszamaradt zöldségeket és levet beleöntjük egy edénybe, és egy botmixer segítségével egy pürét fogunk belőle készíteni. Közben egy edényben egy kevés olajat felhevítünk, és megpirítjuk benne a cukkiniket, melyeket félkarikára vágunk. Utána megsózzuk. Lecsepegtetjük az olívaolajat, majd a malacpofát mellé tesszük. Egy kis szósszal ízesítünk rajta.