A száraz elemeket összekeverjük, a narancsot belereszeljük majd 2 felvert tojássárgáját, illetve 20dkg vajat adunk hozzá. A tésztát tegyük fóliába, majd pihentessük a hűtőben 1 órát. Felhasználás előtt gyúrjuk át, majd a tenyerünk segítségével diónyi golyókat formázzunk, amikbe nyomjunk nagyobb mélyedéseket (ujj, fakanál nyele és a krumplinyomó gömbölyűbb nyelének segítségével). A kekszeket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, töltsük meg málna- vagy ribizlilekvárral vagy az alábbi citromos különlegességgel. Előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt süssük ki. Lemon curd: Gőz fölött készítjük el, ehhez forralunk vizet. A kukoricakeményítőt és a tojássárgáját összekeverem – majd annyi citrom levét adjuk hozzá, amennyi tojást használtunk. Van, aki 3 citrom levét adja ehhez a mennyiséghez, de szerintem egy tojáshoz egy citrom leve is elég. (Ez függ a citrom méretétől és az ízlésünktől is. Nekem szép nagy, lédús citromjaim voltak.) TIPP: Lehet sima cukorral, de diabetikus változatban xilittel is készíthetjük. Sőt, ha mézzel főzzük fel, akkor sokkal aromásabb. Bármelyiket is választjuk, a krém finom ízű lesz. Én xilittel készítettem. Egy kisebb lábosban forraljunk 3-4 dl vizet. Erre helyezzük a tojásos masszát egy keverőtálba, ami nem ér a vízhez. Folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé. Ha már jó sűrű, akkor vegyük le a gőzről, és keverjük el benne a vajat is. Öntsük üvegbe vagy kisebb pohárba, és lefedve hűtőben tárolhatjuk. Ha süteményre tesszük, akkor még langyosan kenjük rá.