Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Mákos guba vanília habbal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
2.00 db kifli
200.00 ml tej
40.00 g cukor
50.00 g darált mák
1.00 db tojássárgája
2.00 db tojásfehérje
120.00 g cukor
1.00 db vaníliarúd
70.00 g vaj
70.00 g porcukor
1.00 g fehérje
100.00 g liszt
1.00 csipet mák

Mákos guba vanília habbal

Konyha:
  • 80 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share


Guba: A kifliket apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a mákkal. A tojássárgáját a tej kb. 1/4 részével elkeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, belekeverjük a sárgáját, majd ezt a kiflis résszel elkeverjük. Kivajazott formákban 200 °C-on kb. 15 perc alatt kisütjük. Vaníliahab: Az összetevőket vízgőzön csípősre (max 85°C fok) melegítjük, majd félkemény habbá verjük, melyből két vizes kanállal galuskát vagy nyomózsákkal gömböt formázunk a kisült mákos guba tetejére. Plezír: A vajat a porcukorral habosra keverjük, belekeverjük a tojásfehérjét, végül beleforgatjuk a lisztet. Előre elkészített sablonnal papírvékony díszeket készítünk belőle, és megszórjuk kevés darálatlan mákkal. 200 °C-os sütőben kb 20 mp alatt megsütjük. Szeder öntet: Lehetőleg friss szederrel dolgozzunk. Pár szép szemet válogassunk ki a tálaláshoz. A szedret ízlés szerint kb. 30% cukorral forraljuk fel, turmixoljuk le, majd passzírozzuk át egy szűrőn, és rögtön tegyük jégre, így jobban megtartja a szép színét. Tálaláskor használjuk.

miele01

previous
Kapros-túrós lepény
next
Mézeskalács kenyér
previous
Kapros-túrós lepény
next
Mézeskalács kenyér

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.