Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Mák és túró találkozása citrommal koronázva

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
18.00 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10.00 dkg vaj
1.00 db tojássárgája
5.00 dkg méz
1.00 db citrom reszelt héja
20.00 dkg mák
23.00 dkg félzsíros túró
0.50 tk őrölt fahéj
12.00 dkg méz
375.00 g natúr joghurt
3.00 ek őrölt mandula
2.00 csomag zselatinfix
2.00 db tojássárgája
1.00 db citrom reszelt héja
1.00 db citrom leve
10.00 dkg méz
375.00 g natúr
0.00 dl tej
3.00 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1.00 g citromkarika
1.00 g citromfű levél
3.50 db Zila 12 szeletes tortaforma
TARANT formaleválasztó
tej

Mák és túró találkozása citrommal koronázva

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


Tészta elkészítése: A tészta hozzávalókat összekeverjük, és kivajazott tortaformában, 180 °C- előmelegített sütőben (gázsütő) körülbelül 6 perc alatt megsütjük. Mákos-túrós krém elkészítése: A túrót botmixerrel krémesítjük. A tejet a reszelt citromhéjjal feltesszük melegedni, mikor már forr, levesszük a tűzről, és belekeverjük a mákot és a fahéjat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a túrót, a mézet, a natúr joghurtot, valamint az őrölt mandulát. A botmixer habverőjével hozzákeverjük a két zacskó fix zselatint. A tortaformát lefújjuk a formaelválasztóval (vagy kikenjük vajjal), majt beletöltjük a krémet, és 3-4 órára tegyük a mélyhűtőbe. Körülbelül 1 óra elteltével, mikor már kicsit megszilárdult a krém, rátesszük az előzőleg elkészített tortalapot, majd azzal együtt tovább hűtjük. Citromos krém elkészítése: A hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük, utoljára a lisztet szitáljuk hozzá a krémhez. Feltesszük főzni, és addig főzzük, míg kicsit be nem sűrűsödik, ezután a krémet lehűtjük. Összeállítás, díszítés: Kivesszük a tortát a fagyasztóból, megfordítjuk, levesszük a szilikonformát és a karikát, majd megtöltjük az üregeket a citromos krémmel. Minden szeletre és középre is egy fél citromkarikát teszünk, a szeleteket friss citromfű levéllel is díszíthetjük. Ha egy kicsit édesebbre szeretnénk a citromkarikákat, felteszünk karamellizálni 4 ek cukrot és 2 ek vízet, és megforgatjuk benne a citromkarikákat (mielőtt a tortára tesszük, hagyni kell kihűlni). A három tojásfehérjét és a maradék citromos krémet megesszük vacsorára. 🙂

miele01

previous
Töltött kacsa
next
Kakukkfüves túrófelfújt
previous
Töltött kacsa
next
Kakukkfüves túrófelfújt

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.