Tészta elkészítése: A tészta hozzávalókat összekeverjük, és kivajazott tortaformában, 180 °C- előmelegített sütőben (gázsütő) körülbelül 6 perc alatt megsütjük. Mákos-túrós krém elkészítése: A túrót botmixerrel krémesítjük. A tejet a reszelt citromhéjjal feltesszük melegedni, mikor már forr, levesszük a tűzről, és belekeverjük a mákot és a fahéjat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a túrót, a mézet, a natúr joghurtot, valamint az őrölt mandulát. A botmixer habverőjével hozzákeverjük a két zacskó fix zselatint. A tortaformát lefújjuk a formaelválasztóval (vagy kikenjük vajjal), majt beletöltjük a krémet, és 3-4 órára tegyük a mélyhűtőbe. Körülbelül 1 óra elteltével, mikor már kicsit megszilárdult a krém, rátesszük az előzőleg elkészített tortalapot, majd azzal együtt tovább hűtjük. Citromos krém elkészítése: A hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük, utoljára a lisztet szitáljuk hozzá a krémhez. Feltesszük főzni, és addig főzzük, míg kicsit be nem sűrűsödik, ezután a krémet lehűtjük. Összeállítás, díszítés: Kivesszük a tortát a fagyasztóból, megfordítjuk, levesszük a szilikonformát és a karikát, majd megtöltjük az üregeket a citromos krémmel. Minden szeletre és középre is egy fél citromkarikát teszünk, a szeleteket friss citromfű levéllel is díszíthetjük. Ha egy kicsit édesebbre szeretnénk a citromkarikákat, felteszünk karamellizálni 4 ek cukrot és 2 ek vízet, és megforgatjuk benne a citromkarikákat (mielőtt a tortára tesszük, hagyni kell kihűlni). A három tojásfehérjét és a maradék citromos krémet megesszük vacsorára. 🙂