Adjuk a cukrot 0,5 dl langyos vízhez, és tegyük bele az élesztőt, meleg helyen futtassuk fel. Akkor jó, ha az élesztő a víz felszínén összefüggő, egyenletes habréteget képez, ennél tovább nem kell futtatni, mert túlfut, és nem keleszti meg a tésztát. Keverjük össze a lisztet, a sót, az olajat, és adjuk hozzá a felfutott élesztőt. A maradék vizet apránként adagolva gyúrjunk nem ragacsos, de rugalmas tésztát és fóliával letakarva, hogy ne száradjon ki a tészta felülete, meleg helyen kelesszük duplájára kb. 35-45 perc alatt. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk kb. 3-4 mm vastag, kör alakúra, kenjük meg az olvadt vajjal, és szeljük fel tortaszerűen 16 egyenlő cikkre. Célszerű először 4 részre, majd azokat felezve, s újra felezve. Minden cikkely vízszintes felétől kezdve tekerjük a csúcs felé a tésztát, kialakítva a kifliket. Igény szerint felvert tojással vagy vízzel kenjük meg a kiflik tetejét, és szórjuk meg magokkal. A kifliket tegyük kivajazott tepsire, és 180°C-on (gázsütő 4-es fokozat) süssük aranybarnára 20-25 perc alatt.