A korpusz elkészítéséhez a kalácsokat vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Tegyünk fel forrni 900 ml tejet a 200 g cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a citrom lereszelt héjával. A maradék 100 ml tejet keverjük el a tojássárgájával. A felforrt tejet gyorsan keverjük el a tojássárgájás eleggyel, majd öntsük rá a felkockázott kalácsra, és fakanállal forgassuk össze. Töltsük bele az olvasztott vajjal kikent szilikon tortaformába, és gondosan tömködjük bele a réseibe. Előmelegített 200 °C-os sütőben 20 perc alatt süssük készre. Amint megsült fordítsuk át, és válasszuk le a szilikonformát. A töltelékhez reszeljük le az almát, és facsarjuk rá a citrom levét, végül enyhén pároljuk meg. A reszelt almát pakoljuk a korpusz üregeibe, és öntsük le forró baracklekvárral. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral folyamatos keverés mellett csípősre melegítem (beledugom az ujjam, és ha a forróság megcsípi, akkor jó) maximum 85°C-ig. Ezután kihűlésig, lágy habot verek belőle. A kész habot csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltöm, és a korpusz betöltött üregeit lezárva feldresszírozom a tortát. A habot 175 °C-on kb. 10 perc alatt rásütöm a tortára.