Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Madártej

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
1.00 l tej
6.00 db tojássárgája
2.00 db tojásfehérje
1.00 kk vaníliás cukor
8.00 ek cukor

Madártej

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
  • 30 perc
  • Személyek 4
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share


A tejet felfuttatjuk, a tojásságájához annyi ek cukrot adunk, ahány darab van. Egy csipet sót adunk hozzá. A tojásfehérjét is felverjük, s adunk hozzá 2 ek cukrot. Közben a meleg tejhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A felhabosított tojássárgáját lassú kevergetés közben hozzácsurgatjuk a tejhez, s utána kihűtjük. Vigyázat! Pár percig hagyjuk hűlni a tejet, mielőtt elvégezzük ezt a műveletet. 80-90 °C között ideális a tejhőmérséklet ahhoz, hogy ne csapódjon ki. A felvert fehérjehabból ek segítségével habgaluskákat készítünk. Gőzpároló használatakor a perforált aljú edényre helyezzük, 100°C-on egy percig pároljuk. Ha kész, megvárjuk, amíg kihűlnek, és a madártej tetejére helyezzük őket.

miele01

previous
Fehérborban párolt feketekagyló
next
Daragaluska készítése
previous
Fehérborban párolt feketekagyló
next
Daragaluska készítése

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.