Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Macaron recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
150.00 g mandulaliszt
150.00 g porcukor
55.00 g tojásfehérje
150.00 g festék
38.00 g kristálycukor
55.00 ml víz
tojásfehérje

Macaron recept

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
  • 90 perc
  • Személyek 8
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share

Maracon recept

Az első adagban leírt mandulalisztet, porcukrot, tojásfehérjét és ha használunk festéket, akkor azt is, egyszerűen keverjük össze és tegyük félre. A második adagban leírt kristálycukrot és vizet főzzük fel 118-120 °C-ig. A második adag tojásfehérjét verjük fel nem túl kemény habbá, majd lassú keverés mellett vékony sugárban csurgassuk hozzá a forró cukorszirupot. Majd habosítsuk tovább nem túl kemény habbá. A tojáshab 1/4 részét keverjük el a mandulás keverékben, majd a többi habbal óvatosabban keverjük simára. Folyósabb masszát fogunk kapni, mint az egyszerű piskótáé. Szilikonos sütőpapírt használjunk. Nyomózsákkal alakítsuk a kívánt méretre, majd kb. 45 percet pihentessük sütés előtt. Légkeveréses előmelegített 155 °C-os sütőben 8 percet süssük.

Elkészítési tippek

A jó macaron titka az alapanyagok előkészítésénél kezdődik.

Tojásfehérje

Az első, hogy a tojásfehérjét le kell engednünk 4 nappal a felhasználás előtt. A friss tojásfehérje ugyanis túlságosan erős-fogós tartású. Amennyiben friss tojásfehérjéből készítjük, úgy a sütőben meg fog nőni, repedések lesznek rajta, majd amikor kivesszük a sütőből, összeesik és ráncos lesz. A fehérjének négy napra van szüksége ahhoz, hogy elkezdjen bomlani, és ez által veszítsen a tartásából. Tehát a szükséges tojásfehérjét engedjük le, és letakarva tegyük a hűtőbe, majd négy nap múlva vegyük elő (nem baj, ha 1-2 nappal többet áll).

Mandulaliszt

Van még egy alapanyag, amit elő kell készítenünk, és ez a mandulaliszt. Elég nehézkes ezt az alapanyagot mandulaliszt formájában beszerezni, ezért célszerűbb, ha magunk őröljük. Nagyon fontos, hogy minél finomabb szemcséjű és minél szárazabb legyen. Tehát ha magunk őröljük, akkor válasszuk a szeletelt mandulát, ez a legszárazabb: mivel szeletelt, jobban át van száradva. Háztartási kávédarálóval daráljuk le, ha szükséges, szitáljuk át, majd a nagyobb darabokat daráljuk újra.

Amennyiben cukrászüzemben készítjük, és van rá lehetőségünk, a darált mandulát átengedhetjük gránithengergépen.

Cukorszirup

A cukorszirup lefőzése közben az edény oldalára cukorkristályok rakódhatnak le, ezt vizes ecsettel le kell mosnunk, különben a főzet kristályos maradhat. Amikor a cukorszirup felforr, a felszínén hab képződhet, és ebbe kiülhet a cukor esetleges szennyeződéstartalma, ezt egy ek-lal érdemes leszedni. A cukorszirup hőmérsékletét legpontosabban maghőmérővel ellenőrizhetjük. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre ilyen eszköz, akkor végezzünk szálpróbát a következőképpen: amikor a főzet kezd sűrűsödni, kanállal vegyünk ki egy keveset, és egy cseppet vegyünk a mutató és hüvelykujjunk közé. Ha a két ujjunkkal vastag szálat tudunk húzni a szirupból, akkor kellőképpen besűrűsödött.

A macaronnak nagy ellensége a magas páratartalom, ilyen környezetben inkább kerüljük a készítését. A jó macaron félgömb alakú, pici kiforrt talpacskával. Kívül fényes és roppanós, belül pedig kellemesen lágy.

Macaron töltelék készítése

Különböző ízű macaron töltelék recepteket itt találsz: Macaron töltelék készítése

Sűrű krémekkel szokás összetölteni, és egy éjszakát állni kell hagyni, hogy kellemesen összeérjen.

miele01

previous
Tavaszi húspástétom
next
Farkas Vilmos – Túrópogácsa
previous
Tavaszi húspástétom
next
Farkas Vilmos – Túrópogácsa

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here