Az apróra vágott vöröshagymát, paprikát libazsíron üvegesre fonnyasztjuk. Rátesszük a kockára vágott libahúst, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint néhány karika zöld (erős) paprikát is adunk hozzá. Késsel összevágott fokhagymát és a feldarabolt paradicsomot hozzáadva, fedővel letakarva, mindig csak rövid lében pároljuk. Néhányszor kevés meleg vizet utánatöltve kb. 40 perc alatt készre főzzük. Rátesszük a törött paprikát és a liszttel, tejföllel készült habarással összeforraljuk, ha szükséges, utána ízesítjük. Egy fazékban vizet forralunk. A nokedlihez a hozzávalókat összekeverjük egynemű tésztává. Ha a víz felforrt, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a juhtúrós nokedli keveréket. Ha a víz újra felforrt, takarékon kb. 10 percig főzzük. Közben egy másik edényben libazsírt olvasztunk, erre szedjük ki az elkészült galuskákat. Fogyasztás előtt 5 percig pihentetjük, hogy a nokedli átvegye a libazsír ízét.