Olvasó üzemmód
1 0
Add to Meal Plan
Lepénykenyér

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
3.00 dl langyos víz
60.00 dkg liszt
1.00 kk cukor
3.00 dkg
5.00 dkg élesztő

Lepénykenyér

Tulajdonságok:
    Konyha:
    • 60 perc
    • Személyek 4
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share


    A langyos vizet belerakjuk egy tálba, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzárakjuk a cukrot.A lisztből hozzákeverünk egy keveset egy fakanállal, s felfuttatjuk.A sót a liszttel elkeverjük.Dagasztásnál adunk hozzá kb. fél dl olívaolajat, az olívaolajjal s szezámmaggal megkenjük a lepénykéket. A felhabosodott élesztőt beletesszük az edénybe, és egy dagasztógép segítségével szép, egynemű tésztát gyártunk.A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk.Egyforma kis lepényeket nyújtunk belőle, pihentetjük kb. 30 percig, majd kinyújtjuk egy lisztezett felületen, olívaolajjal megkenjük a tetejét, megszórjuk fekete szezámmaggal, és megint 30 percig pihentetjük.Előmelegített sütőbe tesszük 200 °C-on, két szinten 20-25 perc alatt készre sütjük.

    miele01

    previous
    Provence-i Csirke
    next
    Libaleves maceszgombóccal
    previous
    Provence-i Csirke
    next
    Libaleves maceszgombóccal

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here