Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Lencseleves gazdagon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
3.00 ek olívaolaj
3.00 g salott hagyma
3.00 db sárgarépa
0.50 g póréhagyma
0.50 db édeskömény
3.00 db szárzeller
50.00 dkg comb
1.00 g paprikás kolbász
450.00 g savanyú káposzta
350.00 g lencse
3.00 db babérlevél
2.00 ág rozmaring
2.00 tk
feketebors

Lencseleves gazdagon

Konyha:
  • 220 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A lencsét átmossuk, és néhány órára vagy egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Amíg pirul, kisebb falatnyi darabokra vágjuk a zöldséget, és ezt is beledobjuk, a húst kockára vágjuk, a zöldségekhez adjuk, és beletesszük a fűszereket. A káposztát hideg vízzel átmossuk, kézzel kinyomkodjuk, és maroknyi adagokban kisebbre vágjuk, majd beletesszük a levesbe. A lencséről leöntjük a vizet, és azt is hozzátesszük, közben annyi folyadékkal öntögetjük, hogy jól ellepjen mindent. Befejezés előtt legalább fél órával a kolbászt forró vízben dörzsölve átmossuk és lehántjuk a héját, fél karikára vágjuk, és azt is belekeverjük a levesbe. Aki csípősen szereti, tehet bele még bármilyen csípősségfokozót is. Közben sózzuk, borsozzuk, és annyi vízzel engedjük fel, hogy egy nagyon sűrű egy tál leves legyen belőle. Egészen alacsony hőfokon összesen legalább 3 órát hagyjuk főni.

miele01

previous
Házi krémes
next
Marinált spárgasaláta
previous
Házi krémes
next
Marinált spárgasaláta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.