Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Kürtőskalács

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
5.00 dkg cukor
0.50 csomag szárított élesztő
20.00 dkg liszt
1.00 db tojás
0.50 db citrom reszelt héja
1.00 ek olívaolaj
3.00 ek cukor
0.50 kk őrölt fahéj
4.00 g olívaolaj
2.00 db
5 l-es sörösdoboz
alufólia
langyos víz

Kürtőskalács

Konyha:
    • 60 perc
    • Személyek 4
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share


    Tegyük egy keverőtálba a lisztet, reszeljük hozzá a (megmosott) fél citrom héját, keverjük a lisztbe. Képezzünk egy kis mélyedést a közepébe, szórjuk bele az élesztőt, arra a cukrot és öntsük bele a langyos víz felét, a vízbe a kanál olajat. Adjuk hozzá (a megmosott és külön edényben felütve ellenőrzött) tojást. A víz másik felét apránként adagolva gyúrjuk lágy tésztát (lisztfüggő, hogy mennyi vizet vesz fel, de egy picit ragadós legyen a tészta). Letakarva kelesszük duplájára kb. 1 óra alatt. Amíg kel a tészta, készítsük elő a sörösdobozokat: mossuk ki, töröljük szárazra, majd tekerjük be alufóliával. Kenéshez egy kis edényben készítsünk elő 2-3 ek-nyi olajat és a kenőecsetet. A hempergetéshez egy lapos tányérban keverjük el a cukrot a fahéjjal, és olajozzuk ki a tepsit. Ha a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületre borítva osszuk 4 egyenlő részre, majd egyesével sodorjunk kb. 70-80 cm hosszú és 1 cm átmérőjű csíkokat. Kenjük le olajjal az alufóliázott dobozok oldalát, és tekerjük fel egyesével (egy doboz – egy tésztacsík) a csíkokat spirál alakban úgy, hogy a tésztacsík eleje az első körbetekerés alá kerüljön, majd a tésztacsíkok között 0,5 cm széles helyet hagyva tekerjük addig, amíg a tésztacsík engedi, majd a végét kissé nyomjuk az előtte haladó tésztához. Enyhén lisztezett felületen, a doboz két végén fogva, enyhén nyomva a tésztát, görgessük át néhányszor a tésztaspirált, így egyenletesen vastag lesz, és összeérnek az üresen hagyott részek. Kenjük le enyhén a tésztát olajjal, és hempergessük meg a fahéjas cukorban, majd fektetve tegyük a tepsire (ha a dobozt állítva tesszük, lecsúszik az olajos alufólián a tésztatekercs). Végezzük ezt el minden tésztacsíkkal. Gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (4-es fokozat). Ha előmelegedett a sütő 180 °C-ra 10-12 perc alatt süssük meg a kürtőskalácsokat. Tippek: Fahéj helyett vagy mellett lehet vaníliás cukrot is használni. Aki nem szereti a kristálycukrot a felületen, használjon a hempergetéshez porcukrot.

    miele01

    previous
    Kakukkfüves túrófelfújt
    next
    Mustáros zöldséges sült csirkecomb
    previous
    Kakukkfüves túrófelfújt
    next
    Mustáros zöldséges sült csirkecomb

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here