Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Kucsmagomba leves velőscsonttal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
3.00 g marha velőscsont
3.00 db sárgarépa
0.50 db fehérrépa
1.00 db zeller
4.00 g vöröshagyma
1.00 db babérlevél
4.00 csokor petrezselyem
1.00 g kakukkfű
1.00 g
20.00 g egész bors
4.00 dl tokaji aszú
Tejszín
kucsmagomba
kenyér

Kucsmagomba leves velőscsonttal

  • 120 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A velőscsontot egy lábasban feltesszük főni, annyi vízben, amennyi majdnem ellepi. A sárgarépát, fehérrépát és a zellert darabokra, a hagymát négybe vágjuk, és mindet a lábosba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, sót, néhány szem egész borsot, és kis lángon 1 órán át főzzük. A gombát megtisztítjuk, a leveshez adjuk, további fél órát főzzük. Szűrőkanállal kivesszük belőle a megfőtt gombát, félretesszük, melegen tartjuk. A levest leszűrjük, és a levet visszatesszük a tűzre. A bort beleöntjük, még egyszer felforraljuk, majd a tejszínt hozzáadjuk, elkeverjük, de már nem forraljuk. A tányérokba néhány darab kucsmagombát teszünk, rámerjük a levest. A levesben főzött velőscsontban lévő velőt a megpirított kenyérszeletekre kenve a leveshez adhatjuk.

miele01

previous
Édeskömény dióöntettel – Miele gőzpárolóban készült
next
Fehérboros fekete kagyló chilis kókusztejkrémmel
previous
Édeskömény dióöntettel – Miele gőzpárolóban készült
next
Fehérboros fekete kagyló chilis kókusztejkrémmel

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.