Melegítsük elő a sütőt hőlégkeverés funkcióban 200 °C-ra (gázt 7-esre). Tegyünk fel egy lábos vizet forrni, majd főzzük a lasagne lapokat 5 percig, amíg megpuhulnak, de nem főnek meg teljesen. Öblítsük őket hideg vízben, aztán permetezzük egy kis olajjal, hogy ne ragadjanak össze. Eközben melegítsünk olajt egy nagy serpenyőben, majd fonyasszuk meg a vöröshagymát. 3 perc múlva adjuk hozzá adjuk hozzá a lereszelt cukkinit és a fokhagymát, és folytassuk a sütést, amíg a cukkini meg nem puhult és élénkzöld nem lett. Keverjük bele a ricotta és a cheddar sajt 2/3-át, majd fűszerezzük és kóstoljuk meg. Melegítsük fel a paradicsomszószt. Rétegezzük fel a lasagne-t egy nagy sütő edényben, kezdve a cukkini massza felével, aztán jöhet a tészta, majd a paradicsomszósz. Megismételjük, befedjük a maradék ricotta pacákkal, megszórjuk a maradék cheddarral. A felső polcon kb. 10 percig sütjük, míg a tészta puha, a sajt arany nem lesz.