Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Kolozsvári töltött káposzta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
50.00 dkg apróhús
30.00 dkg sertés karaj
30.00 dkg füstölt oldalas
15.00 dkg füstölt kolbász
50.00 dkg savanyított káposztalevél
1.00 kg savanyú káposzta
10.00 dkg rizs
10.00 dkg zsír
20.00 dkg füstölt szalonna
10.00 dkg vöröshagyma
2.00 db tojás
4.00 dl tejföl
liszt
fokhagyma
fűszerpaprika
csombor
őrölt feketebors

Kolozsvári töltött káposzta

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
    • 180 perc
    • Személyek 8
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share


    Az apróhúsból, 8 dkg szalonnából, a rizsből és a tojásból a szükséges fűszerekkel elkészítjük a rizses-húsos tölteléket. A savanyított káposztalevelek középső vastag erét kivágjuk, hogy könnyen hajlíthatóak legyenek. Minden levél keskenyebb végére helyezünk egy kisebb kupac tölteléket, majd azt belegöngyöljük a káposztába. A szabadon maradó levélszéleket behajtogatjuk a henger két végén, ez tartja majd egyben a csomagot. A levélmaradékokat csíkokra vágjuk, és a többi savanyú káposztához adjuk. Egy nagyobb fazékban kevés zsíron megpirítjuk a maradék finomra vágott vöröshagymát, s a tűzről lehúzva elkeverünk benne egy ek-nyi pirospaprikát. Mehet még bele egy-két gerezdnyi tört fokhagyma is. Hozzáadjuk a savanyú káposzta kétharmadát, arra elhelyezzük a töltelékeket, a füstölt kolbászt és az oldalast , beborítjuk a maradék aprókáposztával, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen elfedi. A vízhez keverhetünk káposztalét is. Ha kell, megsózzuk, s lassú tűzön főzzük (kb. 1-2 óra hosszan), amíg a töltelékek is meg nem puhulnak. Ekkor a töltelékeket és a kolbászt kiszedjük, s a visszamaradt káposztát a tejföl feléből készített habarással besűrítjük. (Kevés lisztet használjunk, mivel a lének nem szabad “tapinthatóan” sűrűvé válnia!) Közben a karajból natúrszeleteket sütünk. A maradék szalonnából (a bőrével együtt) kb. 1 cm vastag csíkokat vágunk, a felső szélüket ugyancsak kb. 1 centiméteres közökben bevagdossuk, s e szeleteket sütjük meg kakastaréjnak (ha kész, hintsünk rá egy kevés pirospaprikát).

    miele01

    previous
    Mediterrán rétes
    next
    Tejszínes epres krémes
    previous
    Mediterrán rétes
    next
    Tejszínes epres krémes

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.