A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A tojássárgáját kihabosítjuk, a tojásfehérjét pedig a cukorral nem túl kemény habbá verjük. A felvert sárgáját és fehérjét óvatosan összekeverjük hablapát segítségével. Majd ennek a tojáshabnak az 1/4 részét elkeverjük az olvasztott csokoládéval, ekkor habverőt használjunk, és gyors határozott mozdulatokkal dolgozzunk. A csokoládés részt óvatosan keverjük el a maradék tojáshabbal, és közben szórjuk hozzá a finomra darált mandulát is. A bekevert piskótatésztát szedjük az előkészített tortaformába, és 165 °C-on 60 perc alatt süssük készre. A két krémet készíthetjük egyszerre. Az összesen 1600 ml tejszínt tegyük fel forrni. A fehércsokoládét tegyük egy edénybe, és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét. A tejcsokoládét tegyük egy másik edénybe. Ha a tejszín felforrt, mérjünk belőle a fehércsokoládéra 800 ml-t, a maradékot pedig öntsük a tejcsokoládéra. Végül mindkettőt keverjük simára, és hűtsük le legalább 9 °C-ra. Mivel ez sokáig eltarthat, érdemes a krémeket előző nap lefőzni. A torta betöltése: A kihűlt tortakarikát vágjuk három- vagy négyfelé. A lehűlt krémeket óvatosan keverjük habosra, de vigyázzunk, mert ha túlkeverjük, akkor kicsapódhat. A két krémet töltsük nyomózsákba, és körkörösen töltsük a tortát felváltott ízekkel, így szép vágási felületet fogunk kapni. Tetejét ízlés szerint díszítsük.