Olvasó üzemmód
2 0
Add to Meal Plan
Karamell torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
8.00 db tojás
160.00 g cukor
160.00 g liszt
1200.00 ml állati tejszín
600.00 g cukor
320.00 g fehércsokoládé

Karamell torta

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share

Torta és karamell

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra, a sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral.

Piskóta tészta készítése

A tojássárgáját habosra keverjük, a tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.) A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk, majd apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Habkártyával a sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.

Karamell krém elkészítése

A krém elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt, és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett, felolvasztjuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes, óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. Ennél a pontnál vigyázni kell, mert a tejszín a sokkal forróbb cukorhoz érve rögtön ki akar majd futni. Ezért kell nagy edénybe feltenni, hogy ne tudjon kiszaladni.

Ha simára kevertük, vegyük le a gázról, dobjuk bele a fehércsokoládét, és keverjük simára.

Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára, így be fog sűrűsödni.

Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig. Ha sokáig keverjük gyors fokozaton, akkor ki fog csapódni, kiikrásodni. A cukor mennyiségével növelhetjük a karamell intenzitását. Az adott mennyiség saját ízlésnek van beállítva, de ez nyugodtan változtatható.

Karamell torta összerakása

A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, és a kikevert karamellkrémmel betöltjük, majd ízlés szerint díszítjük.

miele01

previous
Húsvéti sonkás torta
next
Feketeribizlis-epres panna cotta
previous
Húsvéti sonkás torta
next
Feketeribizlis-epres panna cotta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here