Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Karácsonyi halászlé

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
paradicsom
paprika
vöröshagyma

Karácsonyi halászlé

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
  • 180 perc
  • Személyek 4
  • Hard

Ingredients

Leírás

Share

Halászlé recept

Hal előkészítése

A halakat megtisztítjuk a pikkelyektől, majd jól megmossuk és kiszedjük belőle a belsőségeket. A haltejet és az ikrát félrerakjuk, majd felhasználjuk a levesben.

Halászlé alaplé

A haldarabokat belerakjuk egy lábasba, felöntjük kb 2-2,5 l vízzel, és kb. 1,5-2 órán át fogjuk főzni. Miközben felforr a hal alaplé, hozzáadjuk a vöröshagymát és a sót.

A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomokat is felkockázzuk, megsózzuk és egy kis darab erős paprikával együtt hozzáadjuk az alapléhez.

Halászlé főzési idő

Innen még 1,5-2 órán át főzzük, a vége felé pirospaprikával megszórjuk. Innen még 20 percig főzzük.

Halfilé hozzáadása

A halfiléket bevagdossuk, megsózzuk és hagyjuk picit pácolódni. Az elkészült halászlevet leszűrjük, beletesszük a filéket, és még rakhatunk hozzá paprikát és paradicsomot, és további 20 percig főzzük.

miele01

previous
Házi vaníliafagylalt
next
Garnélás tészta
previous
Házi vaníliafagylalt
next
Garnélás tészta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.