A tojássárgáját keverjük habosra a reszelt narancshéjjal. A tojásfehérjét a nádcukorral verjük nem túl kemény habbá, majd keverjük bele a tojásfehérjét. Végül óvatosan forgassuk bele az összekevert lisztet, diót, fahéjat. A masszát töltsük a tortaformába, és 160 °C-os előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre. Kisütés után rögtön fordítsuk, sütőpapírral borított forró tepsire. A krémhez a vajat habosítsuk ki a vaníliával, és keverjük bele a kakaópórt. A tojásokat a cukorral melegítsük csípősre, maximum 85 °C-ra. Ezt házilag úgy célszerű megoldani, hogy lábosban feltesszük a gázra és kézi habverővel folyamatosan keverjük addig, míg csípősen forrónak nem érzzük, amikor beledugjuk az ujjaunkat. Ezután kihűlésig kemény habbá verjük. Végül kézi habverővel simára keverjük a kihabosított vajjal és a kakaóporral. Ez a mennyiség kb. egy 23 cm átmérőjű, és 8 cm magas tortára elegendő. Betöltésnél a kihűlt diós piskótát háromfelé vágjuk, és minden lapot kenjünk meg narancslekvárral, majd töltsük össze a csokoládékrémmel. Két órára tegyük hűtőbe, majd húzzuk át ganache-sal.