Először a tésztát készítjük el. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd a kézireszelő legapróbb lyukán lereszeljük. (Csak így lesz igazán burgonyaízű a tészta, ami a sztrapacskánál nem hátrány, sőt!) Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, illetve apránként a lisztet. (Ha túl híg lenne, még adható hozzá kevés liszt.) Sűrű nokedli tésztát kell kapnunk. Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk, ha már lobog, a tésztát nokedliszaggatóval 4-5 adagban beleszaggatjuk, s kifőzzük. Ha a nokedlik felúsztak a víz felszínére, még két percig főzzük. Az egyes adagokat tésztaszűrővel kihalásszuk, jól lecsöpögtetjük.
Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szalonnát, és közepes lángon, kavargatva pörcösre pirítjuk. Ha kész, a kiolvadt zsírral együtt átöntjük egy nagy keverőtálba. Jó nagy legyen, mert ebbe fogjuk összekeverni a már kifőtt tésztát. A szalonnapörcök mellé tesszük a juhtúrót a tejföllel, és elkeverjük. Mehet bele az áttört fokhagyma, valamint a bors is. (A sós ízről már gondoskodik a szalonna és a juhtúró.)
A nokedli tésztát a juhtúrós keverékhez adjuk, amikor az összes adag tészta kifőtt. Alaposan elkeverjük a túróval.
Jó étvágyat kívánunk!