Szokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd 20-25 percig gőzpárolóban kelesztjük, vagy kb. 30-35 percig hagyjuk szobahőmérsékleten kelni. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük. Mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastagra, kb. 26×40 cm-es téglalapra. Három részre osztjuk, de csak szemre – nem kell elvágni – és a középső részt megkenjük tormával. Ezt befedjük előző nap megfőzött, főzővizében kihűtött, majd vékonyra szeletelt sonkával, arra sonkalében megfőzött tojás, majd kolbász és cheddar sajt kerül. A tészta két oldalát egy pizzavágóval bevagdossuk ferdén, kb. 2 ujjnyi vastagon. A végét visszahajtjuk, majd a tésztacsíkokat a töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, megint jobbról, megint balról, míg el nem fogynak. Tepsire emeljük ki, és letakarva kb. 30-40 percig kelesztjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A megkelt kalácsokat egy egész felvert tojással lekenjük, és kb. 25-30 perc alatt pirosra sütjük.