Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Húsvéti sonkás torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
30.00 dkg liszt
10.00 dkg vaj
10.00 dkg zsír
1.50 dl víz
20.00 dkg sós füstölt sonka
30.00 dkg darált sertéshús
30.00 dkg darált pulykahús
1.00 db citrom reszelt héja
3.00 ág kakukkfű
1.00 ág rozmaring
6.00 db főtt tojás
2.00 db tojás
1.00 g bors
1.00 g
1.00 g szerecsendió
1.00 g zsálya

Húsvéti sonkás torta

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


A sózott füstölt sonkát megfőzzük, majd ha elkészült, nagyobb kockákra vágjuk. A lisztet, a vajat és a zsírt késes robotgépbe helyezzük, hozzáadunk egy kevés sót, és sima, kicsit morzsalékos tésztává dolgozzuk. Ezután hozzáöntünk körülbelül 1,5 dl hideg vizet, és néhány mozdulattal ezt is beledolgozzuk. A gépből kivéve kézzel is összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és körülbelül 30 percig hűtőben pihentetjük. A torta töltelékéhez a kétféle darált húst, a reszelt citrom héját, kakukkfüvet, rozmaringot, a 2 egész tojást összedolgozzuk, majd sóval, borssal, esetleg zsályával és szerecsendióval fűszerezzük. A torta összeállításához egy tortakarikát körbecsomagolunk sütőpapírral. A pihentetés utána a tészta 2/3 részét 0,5 cm vastagra nyújtjuk, s belehelyezzük a tortakarikába úgy, hogy felérjen a karika pereméig. A karikán túlnyúló tésztát ollóval vagy késsel eltávolítjuk. A töltelék felét elterítjük a tésztarétegen, körberakjuk a sonkakockákkal, a középső részt pedig kitöltjük a főtt tojásokkal. A tortát a maradék húsos töltelékkel zárjuk le, ezt jól belenyomkodjuk a hézagokba is. A tészta maradék 1/3 részét kinyújtjuk, majd a tortakarikának megfelelő méretű kiszúróval kiszúrjuk, s a torta tetejére helyezzük. A torta közepére célszerű csinálni egy szellőző nyílást, hogy a gőz távozni tudjon. A tetejét lekenjük egy egész tojással. 50-55 perc alatt 160 °C-on készre sütjük. Tipp: A maradék tésztából virág alakú kiszúróval készíthetünk mintát a torta tetejére.

miele01

previous
Serpenyős nyúlcomb
next
Karamell torta
previous
Serpenyős nyúlcomb
next
Karamell torta

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here