A sózott füstölt sonkát megfőzzük, majd ha elkészült, nagyobb kockákra vágjuk. A lisztet, a vajat és a zsírt késes robotgépbe helyezzük, hozzáadunk egy kevés sót, és sima, kicsit morzsalékos tésztává dolgozzuk. Ezután hozzáöntünk körülbelül 1,5 dl hideg vizet, és néhány mozdulattal ezt is beledolgozzuk. A gépből kivéve kézzel is összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és körülbelül 30 percig hűtőben pihentetjük. A torta töltelékéhez a kétféle darált húst, a reszelt citrom héját, kakukkfüvet, rozmaringot, a 2 egész tojást összedolgozzuk, majd sóval, borssal, esetleg zsályával és szerecsendióval fűszerezzük. A torta összeállításához egy tortakarikát körbecsomagolunk sütőpapírral. A pihentetés utána a tészta 2/3 részét 0,5 cm vastagra nyújtjuk, s belehelyezzük a tortakarikába úgy, hogy felérjen a karika pereméig. A karikán túlnyúló tésztát ollóval vagy késsel eltávolítjuk. A töltelék felét elterítjük a tésztarétegen, körberakjuk a sonkakockákkal, a középső részt pedig kitöltjük a főtt tojásokkal. A tortát a maradék húsos töltelékkel zárjuk le, ezt jól belenyomkodjuk a hézagokba is. A tészta maradék 1/3 részét kinyújtjuk, majd a tortakarikának megfelelő méretű kiszúróval kiszúrjuk, s a torta tetejére helyezzük. A torta közepére célszerű csinálni egy szellőző nyílást, hogy a gőz távozni tudjon. A tetejét lekenjük egy egész tojással. 50-55 perc alatt 160 °C-on készre sütjük. Tipp: A maradék tésztából virág alakú kiszúróval készíthetünk mintát a torta tetejére.