Olvasó üzemmód
1 0
Add to Meal Plan
Húsvéti fonott kalács, hat szálból

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
340.00 g liszt
34.00 g porcukor
34.00 g vaj
34.00 g tojássárgája
20.00 g élesztő
4.00 g
165.00 ml langyos tej
1.00 db vaníliarúd kikapart belseje
0.50 db citrom reszelt héja
0.50 db narancs reszelt héja

Húsvéti fonott kalács, hat szálból

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 4
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share

Húsvéti kalács recept

Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot, majd az összes összetevőt gyúrjuk össze, és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd gyúrjuk át, és további 20 percig pihentessük.

A tésztát osszuk hatfelé, és gömbölyítsük fel a kis darabokat. Rövid pihentetés után sodorjuk meg a szálakat, figyeljünk rá, hogy a szálak a végeik felé folyamatosan vékonyodjanak. Fonjuk össze a szálakat, és kenjük le egész tojással majd 20 percig kelesszük meleg gőzös helyen.

Utána szobahőmérsékleten pihentessük, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor kenjük le újra, és továbbra is hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni, míg meg nem szárad rajta a tojás.

Így összesen maximum 35 percet kelesszük.

Húsvéti kalács sütése

190 °C-os előmelegített, gőzmentes sütőben 22-23 perc alatt süssük készre.

miele01

previous
Piskótarolád
next
Mákos guba tányérdesszert formában
previous
Piskótarolád
next
Mákos guba tányérdesszert formában

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.