Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Homár Thermidor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
3.00 dl száraz fehérbor
1.00 db édeskömény
2.00 g angol zeller
1.00 g vöröshagyma
1.00 csipet koriander
1.00 db citrom leve
2.00 db homár
1.00 g olívaolaj
2.00 g salotta hagyma
fokhagyma
dijoni mustár
Tejszín
reszelt parmezán sajt

Homár Thermidor

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
  • 30 perc
  • Személyek 4
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share

A homár főzéséhez tegyük az apróra vágott édesköményt, zellert, vöröshagymát, a fűszereket, a citrom levét, a bort és a sót egy nagy lábosba, melybe hideg vizet öntöttünk. Forraljuk fel a vizet, és pár perces együtt forralás után tegyük bele a homárt, főzzük 8-12 percig mérettől függően, majd vegyük ki és hűtsük ki őket. Hosszirányban vágjuk fel a homárt, majd vegyük ki a húst mind a farok részből, mind az ollókból. Vágjuk fel a homár húsát és tegyük félre, a páncélt ne dobjuk el. A Thermidor mártáshoz kevés olívaolajon pároljuk meg a fokhagymát és a salottahagymát. Öntsük bele a fehérbort, majd forraljuk össze. Tegyük hozzá a tejszínt, és forraljuk össze még egyszer, majd tegyük bele a dijoni mustárt, és keverjük el. Tegyük bele a homárhús darabokat, majd forrósítsuk össze. Szórjunk bele kevés reszelt parmezán sajtot, majd a serpenyőből kanalazzuk a Thermidort a fél homárpáncélokba. Szórjunk még kevés sajtot a tetejére, és előforrósított sütőben kicsit süssük össze. Salátalevél ágyon tálaljuk, opcionálisan helyben sütött zsemlékkel.

miele01

previous
Ízletes tengeri keszeg
next
Gyümölcsparfé
previous
Ízletes tengeri keszeg
next
Gyümölcsparfé

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.