A homár főzéséhez tegyük az apróra vágott édesköményt, zellert, vöröshagymát, a fűszereket, a citrom levét, a bort és a sót egy nagy lábosba, melybe hideg vizet öntöttünk. Forraljuk fel a vizet, és pár perces együtt forralás után tegyük bele a homárt, főzzük 8-12 percig mérettől függően, majd vegyük ki és hűtsük ki őket. Hosszirányban vágjuk fel a homárt, majd vegyük ki a húst mind a farok részből, mind az ollókból. Vágjuk fel a homár húsát és tegyük félre, a páncélt ne dobjuk el. A Thermidor mártáshoz kevés olívaolajon pároljuk meg a fokhagymát és a salottahagymát. Öntsük bele a fehérbort, majd forraljuk össze. Tegyük hozzá a tejszínt, és forraljuk össze még egyszer, majd tegyük bele a dijoni mustárt, és keverjük el. Tegyük bele a homárhús darabokat, majd forrósítsuk össze. Szórjunk bele kevés reszelt parmezán sajtot, majd a serpenyőből kanalazzuk a Thermidort a fél homárpáncélokba. Szórjunk még kevés sajtot a tetejére, és előforrósított sütőben kicsit süssük össze. Salátalevél ágyon tálaljuk, opcionálisan helyben sütött zsemlékkel.