Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Hagymatorta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
400.00 g liszt
1.00 db tojás
40.00 g vaj
1.00 db sörélesztő
1000.00 g
1.00 g hagyma
2.00 dl olaj
50.00 db tojás
2.00 g pecorino sajt
0.50 db babérlevél
1.50 g
bors
olívaolaj
tej

Hagymatorta

Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 8
  • Medium

Ingredients

Leírás

Share


Élesztős tésztát készítünk. Ehhez 40 dkg lisztet egy kk-nyi cukorral, fél élesztővel, 1,5 dl tejjel felfuttatunk. Belerakunk 5 dkg olvasztott vajat és 0,5 dl olívaolajat. Belerakunk egy egész tojást, majd összegyúrjuk. Berakjuk a sütőbe 30 perces kelesztési fázisra, klímavezérléssel, alsó-felső hővel. A hagymás töltelékhez vágjuk félkarikára az édeshagymát, és pároljuk üvegesre az 1 dl olajon. Sóval ízesítjük, a pirítás közben rakjunk bele 3-4 babérlevelet, s borsozzuk meg. Pirítsuk meg így együtt szépen a hagymát. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk. (Bőségesen lehet benne bors.) A kíhűlt pirított hagymával összekeverjük. Egy tortaformát a tészta felével kibélelünk, rárakjuk a hagymás tölteléket, és a tetejére rakjuk a kinyújtott tészta másik felét. Megszúrkáljuk, és 180°C-on készre sütjük. Megkenjük a tetejét sárgájával a megsülés vége előtt 10 perccel, így szép fényes, piros felületet fogunk kapni.

miele01

previous
Kacsacomb zellerpürével
next
Grillezett malackaraj és Angus bélszín salátával
previous
Kacsacomb zellerpürével
next
Grillezett malackaraj és Angus bélszín salátával

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.