Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Hagymás kenyér

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
50.00 dkg fehérliszt
1.00 g hagyma
3.00 dkg élesztő
1.00 tk cukor
1.00 kk

Hagymás kenyér

Tulajdonságok:
    Konyha:
    • 60 perc
    • Személyek 4
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share


    Vágjuk össze a vöröshagymát nagyobb darabokra. A libazsíron pirítsuk meg a hagymát, adjunk hozzá egy kis sót. Langyos vízbe tegyük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, a tetejére szórjunk egy kanál lisztet, ez segíti a folyamatot. Közben hagyjuk kihűlni a pirított hagymát. Mérjük ki a lisztet, adjunk hozzá egy kk-nyi sót, az élesztőt, illetve a vöröshagymát. Keverjük össze kézzel vagy dagasztógéppel. Ha már jól összeállt a tészta, formázzuk meg, és helyezzük rá a sütőlemezre. A tetejét vagdossuk be. Szórhatunk a tetejére nagy szemű sót. Kenjük be a tetejét vízzel, és helyezzük be keleszteni egy 40 °C-os, magas páratartalmú sütőbe vagy gőzpárolóba. 30 perc kelesztés után 25-30 percet sütjük 210 °C-os sütőben. A végén kenjük meg vizes ecsettel, ettől lesz szép fényes.

    miele01

    previous
    Töltött padlizsán
    next
    Póréhagymás kukoricás torta
    previous
    Töltött padlizsán
    next
    Póréhagymás kukoricás torta

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.