Olvasó üzemmód
1 0
Add to Meal Plan
Habcsók, habkarika – karácsonyi különlegesség

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
100.00 g tojásfehérje
400.00 g kristálycukor
160.00 g víz

Habcsók, habkarika – karácsonyi különlegesség

Tulajdonságok:
  • Gluténmentes
Konyha:
  • 60 perc
  • Személyek 4
  • Easy

Ingredients

Leírás

Share


Mérjük le a négy tojásfehérje súlyát, és vegyünk négyszer annyi cukrot. Tehát a lényeg, hogy a cukor a tojásfehérje négyszerese legyen. A cukor 1/4 részét tegyük a tojásfehérjébe, a 3/4 részét pedig tegyük fel főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor felforrt, vizes ecsettel mossuk körbe az edényt. Ha kifőtt egy kis szennyeződés a cukorból, azt most egyszerűen lekanalazhatjuk. Még jobb, ha egy kicsi szűrővel lefölözzük. Akkor készül jó ritmusban a habkarikánk, ha pont felverődik a tojásfehérjénk, mire besűrűsödik a cukorszirupunk. Akkor kezdjük el habosítani a fehérjét, amikor a cukorszirup kezd besűrűsödni. A cukrot 115 °C-ra kell főznünk, ezt egy pukkanós hólyagpróbával ellenőrizhetjük. Ehhez drótból kis hurkot hajtunk, belemártjuk a forró cukorszirupba, és kifújjuk, mint a szappanbuborékot. Ha ez a buborék durran, amikor rátaposunk, akkor elég erős a cukorszirupunk. A felvert fehérjéhez lassú keverés mellett vékony sugárban adagoljuk a cukorszirupot, majd gyors keveréssel kihűlésig habosítjuk. Az elkészült habot csillagcsöves zsákból szilikonos sütőpapírra vagy zsírozott lisztezett tepsire körkörösen kinyomjuk. 70 °C-os gőzmentes, esetleg légkeveréses sütőben kb. két órán át szárítjuk.

miele01

previous
Narancs szuflé
next
Piskóta készítése
previous
Narancs szuflé
next
Piskóta készítése

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here