A liszthez hozzákeverjük a tojássárgákat, majd kis vízzel jól összedolgozzuk. Először egy málós anyagot kapunk, de ahogy gyúrjuk, egyre jobban összeáll. Ha részben összeállt a tészta, rakjuk ki egy gyúródeszkára, és itt folytassuk a gyúrást 5-10 percig. Ha elkészült, szép sima tésztát kapunk.
Fóliába becsavarva, 15 percig pihentetjük. Pihentetés után többféle módon is felhasználhatjuk.
Kis csipeteket fogunk a tésztából, melyeket az ujjunkkal lelapítunk. Hurkapálca segítségével elsodorjuk a darabokat. Húslevesek kedvelt betétje lehet. Ha elkészült a tészta, egy tepsin kiszárítjuk, és zacskóban tárolhatjuk.
A tésztából lapos pogácsákat formázunk, majd többször áthúzzuk a tésztanyújtóban. Ha ezzel megvagyunk, akkor félbehajtjuk, és újra áttoljuk a nyújtón. Ezután vékonyabbra állítjuk a nyújtót, és ezen is áttoljuk a tésztát. Ha szükséges, a hajtások közben picit meglisztezzük. Ha elértük a kívánt vastagságot, akkor szeletelhetjük a tésztát.
Ismét ki kell nyújtanunk a tésztát, ehhez többször átengedjük a tésztanyújtón. Ha elértük a kívánt vastagságot, meglisztezzük a tészta mindkét oldalát és késsel vagy géppel felszeleteljük.