Gyömbéres csokoládétorta (23 cm átmérőjű tortaformához) A sütőt melegítsük elő 170°C-ra. A tojásokat válasszuk ketté. A vajat habosítsuk ki. A kihabosított vajat és a tojássárgáját néhány gyors mozdulattal keverjük össze egy habverő segítségével. Vigyázat, ha sokáig keverjük, omlós lesz a piskóta. A tojásfehérjéből verjünk nem túl kemény habot, a végén apránként adagoljuk hozzá a kókuszvirágcukrot. A vajas-sárgájás részt keverjük el az olvasztott csokoládéval (vigyázzunk, hogy a csokoládé ne legyen túl forró), majd óvatosan keverjük hozzá a felvert fehérjét, végül óvatosan forgassuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet. A bekevert masszát töltsük be a sütőpapírral kibélelt tortakarikába. 170°C-on kb. 25 perc alatt süssük készre. Gyömbéres csokoládé mousse Kb. 100 ml tejszínt felforralunk, majd dobjuk bele a vaníliát és a gyömbért és hagyjuk kihűlni. A többi tejszínhabot verjük nem túl kemény habbá és tegyük félre. Az egész tojásokat a sárgájával kezdjük el habosítani, közben a cukrot a vízzel főzzük fel 118°C-ra. Amint elérte ezt a hőfokot, lassú keverés mellett vékony sugárban csurgassuk a tojáshabhoz. Ha az egész cukorszirup benne van, állítsuk ismét gyors fokozatra és kihűlésig habosítsuk, kemény habbá. A mousse bekeverése: Az olvasztott csokoládét gyors mozdulatokkal keverjük simára a tejszínhab 1/3-részével, majd folytonos keverés mellett adagoljuk hozzá a tojáshabot, majd a tejszínt és a gyömbéres részt. Ehhez használjunk szilikonos hablapátot. A torta betöltése: A kihűlt piskótára helyezzük vissza a sütőkarikát és töltsük meg színültig a krémmel. Egy éjszakán át hűtőben dermesszük. Ízlés szerint díszítsünk.