A fűszerkeverékhez szükségünk van egy kevés zöld kardamon magra, illetve egy pár szem csillagánizsra, amit egy serpenyőbe szórunk. Elkezdjük szárazon pirítani, majd egy kevés kifacsart citromlével nyakon öntjük, és adunk hozzá egy kevés mézet. Összekeverjük, és hagyjuk kiázni a keveréket. Előkészítjük a barackokat, kivesszük a magházakat. Szűrő segítségével rászűrjük a keveréket, és hagyjuk egy 10-15 percig, hogy átjárja az íze. Előkészítjük a ricotta túróhoz a bundát. Zöld pisztáciából és török mogyoróból (amit előzőleg megpirítottunk, és lerántottuk róla a héját) durva darálékot készítünk, és a ricotta túrót egy kanál segítségével kiformázzuk és a darálékba mártogatjuk. Hozzá az előzőleg bepácolt fűszeres barackból grillezünk.