Az összes alapanyagot érdemes előhűteni. A tejet a tojássárgájával és az élesztővel keverjük el (nem szükséges felfuttatni). Keverjük össze a lisztet a porcukorral, a sóval, a vaníliával, a citrom és narancshéjjal, majd morzsoljuk el a vajjal és a zsírral. Ezután gyúrjuk bele a tejes részt. Rugalmas, de nem túl lágy tésztát kell kapnunk, ha szükséges, adjunk még hozzá folyadékot. Amint összeállt, osszuk négy részre, majd gömbölyítsük fel, majd letakarva 30 percet pihentessük hűtőben. A mandulás grillázstöltelékhez a kristálycukrot megolvasztjuk, és a forralt tejjel csomómentesre keverjük, majd belekeverjük az őrölt pörkölt mandulát. Kihűlés után négy részre osztjuk. A bejgli összeállításakor a lepihent tésztákat nyújtsuk ki kb. 20×25 cm-es téglalapokká. A kihűlt töltelékeket terítsük szét rajta úgy, hogy minden oldalon egy-egy cm-el kisseb legyen a tésztánál. Hajtsuk fel a tészta két oldalát, és tekerjük fel a süteményt. Helyezzük sütőlemezre, és kenjük le 2 tojássárgája és egy egész tojás arányú kenőtojással. Hűvös száraz helyen pihentessük, míg meg nem szárad és ki nem cserepesedik rajta a tojás. Ezután kenjük le vékonyan tojásfehérjével, és ismét szárítsuk. Szurkáljuk meg, és süssük 200 °C-os előmelegített sütőben 25-30 percig. Amikor kivesszük, a sütőből még igazíthatunk rajta, ha szükséges. Két habkártyával óvatosan megformázhatjuk az oldalát.