A spanyol rizs elkészítéséhez vágjuk először apró kockákra a hagymát, majd kockázzuk fel kb. 1 cm-es darabokra a paprikát és a csirkehúst is. Tisztítsuk meg a fekete kagylókat, távolítsuk el a bajszukat. Tegyünk olívaolajat egy zárt párolóedénybe, majd adjuk hozzá a rizottórizst, a kockára vágott hagymát és paprikát. Adjuk hozzá a hallét (zöldségekkel főzött hal levét) és a fehérbort a rizshez, majd helyezzük a Miele gőzpárolóba, és Univerzális párolási fokozaton és 100 °C-on pároljuk 5 percig. Végül hagyjuk 5-10 percig állni a rizst. Közben melegítsük fel a zöldséglevest a tűzhelyen, tegyük bele a sáfrányt, majd hagyjuk néhány percig állni. Az így kapott sáfrányos lét, sót, borsot, csirkehúst és garnélákat adjuk hozzá a rizshez, majd keverjük mindezt jól át. Karikázzuk fel az újhagymát, aprítsuk fel a fokhagymát, majd helyezzük ezeket egy zárt (perforálatlan) párolóedénybe. Helyezzük az edényre a fekete kagylókat. Pároljuk ezután egyszerre a Miele gőzpárolóban Univerzális fokozaton, és 100 °C-on 3 percig a rizst és a kagylókat. Adjunk 2 ek olívaolajat a rizshez, majd ízesítsük igény szerint sóval és borssal. Tálaljuk a rizst a kagylókkal és a metélőhagymával díszitve. Javaslat: Amennyiben a paella állaga túl szárazra sikerülne, akkor adjunk a kagylópárolásból maradt kagylóléből a rizshez, keverjük ezt jól át, míg a rizs állaga megfelelő lesz.