Olvasó üzemmód
0 0
Add to Meal Plan
Gőzpárolóban készült spanyol rizs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hozzávalók

Adagok száma
250.00 g rizottó rizs
0.50 db piros színű paprika
0.50 db sárga színű paprika
2.00 db mogyoróhagyma
400.00 g filézett csirke
200.00 g garnéla
400.00 g fekete kagyló
200.00 g
300.00 g bors
100.00 g sáfrány
2.00 ml hallé
2.00 ml zöldségleves
3.00 ml fehérbor
olívaolaj
újhagyma
fokhagyma
metélőhagyma

Gőzpárolóban készült spanyol rizs

Konyha:
    • 30 perc
    • Személyek 4
    • Hard

    Ingredients

    Leírás

    Share

    A spanyol rizs elkészítéséhez vágjuk először apró kockákra a hagymát, majd kockázzuk fel kb. 1 cm-es darabokra a paprikát és a csirkehúst is. Tisztítsuk meg a fekete kagylókat, távolítsuk el a bajszukat. Tegyünk olívaolajat egy zárt párolóedénybe, majd adjuk hozzá a rizottórizst, a kockára vágott hagymát és paprikát. Adjuk hozzá a hallét (zöldségekkel főzött hal levét) és a fehérbort a rizshez, majd helyezzük a Miele gőzpárolóba, és Univerzális párolási fokozaton és 100 °C-on pároljuk 5 percig. Végül hagyjuk 5-10 percig állni a rizst. Közben melegítsük fel a zöldséglevest a tűzhelyen, tegyük bele a sáfrányt, majd hagyjuk néhány percig állni. Az így kapott sáfrányos lét, sót, borsot, csirkehúst és garnélákat adjuk hozzá a rizshez, majd keverjük mindezt jól át. Karikázzuk fel az újhagymát, aprítsuk fel a fokhagymát, majd helyezzük ezeket egy zárt (perforálatlan) párolóedénybe. Helyezzük az edényre a fekete kagylókat. Pároljuk ezután egyszerre a Miele gőzpárolóban Univerzális fokozaton, és 100 °C-on 3 percig a rizst és a kagylókat. Adjunk 2 ek olívaolajat a rizshez, majd ízesítsük igény szerint sóval és borssal. Tálaljuk a rizst a kagylókkal és a metélőhagymával díszitve. Javaslat: Amennyiben a paella állaga túl szárazra sikerülne, akkor adjunk a kagylópárolásból maradt kagylóléből a rizshez, keverjük ezt jól át, míg a rizs állaga megfelelő lesz.

    miele01

    previous
    Baby étel – karfiol, burgonya és sertéshús
    next
    Csirkemell ananászos paprikas salsával
    previous
    Baby étel – karfiol, burgonya és sertéshús
    next
    Csirkemell ananászos paprikas salsával

    Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

    A Miele cookie-kat használ, hogy optimalizálhassa és folyamatosan fejleszthesse a weboldalt. A weboldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. A weboldalon található cookie-kal kapcsolatos részletes információk a "További információk" gombra kattintva érhetők el. Ezen a ponton dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a cookie-k használatát, azonban ez esetben ennek megfelelően kell beállítania a böngészője erre vonatkozó beállításait.

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here