A narancsos grízdesszert elkészítéséhez helyezzük először a grízmassza összetevőit egy zárt (perforálatlan) párolóedénybe, majd keverjük jól össze. A narancsréteg elkészítéséhez hámozzunk meg és filézzünk ki 4 narancsot. Vágjuk fogyasztásra alkalmas kockákra a filézett narancsot. Csavarjunk ki 2 narancsot, amelyeknek levét keverjük össze a Cointreau-val, mézzel és agar-agarral. Helyezzük mindezt egy másik zárt (perforálatlan) párolóedénybe, és keverjük ezt is jól össze. Helyezzük ezután mindkét párolóedényt a párológépbe, pároljuk őket 100 °C-on 10 percig. Vegyük ki a párolás után az edényeket, majd keverjük meg jól mindkét edény tartalmát. Ezután helyezzük először a grízmasszát egy desszertes pohárba, majd tegyünk rá narancsréteget. Végül hűvös helyen pihentessük a narancsos grízdesszertet, míg a narancsréteg megzselésedik.